Cum să SCAZI GLICEMIA rapid. 3 metode + 7 recomandări s-o ții sub control

Afli cum scazi glicemia de ACASĂ în 3 moduri simple și cum s-o ții la VALORI OPTIME.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

VIDEO despre ”Cum afectează DIABETUL Ochii și Nervii”: https://www.youtube.com/watch?v=nsNeNoey19U&ab_channel=Pacientul2.0

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna dr. Simona Carniciu, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Doctor în științe medicale. Pe doamna doctor o găsiți pe: https://www.simonacarniciu.ro/

HOME

Prima măsură:
Să te asiguri ca ți-ai luat pastilele de diabet. Și că le-ai luat corect!…. Deci, să-ți iei medicația! Aceasta poate sa fie sub formă de pastile sau insulină. Evident, dacă ai tratament prescris de medic. Foarte mare atenție la doza de insulină pe care ți-o administrezi, sa fie cea corectă, nu după capul tău, să o dai în hipoglicemie și să îți faci rău. Cere sfatul medicului tău diabetolog ori de câte ori ai nelămuriri.

Altă metodă: bea apă.
Cu cât mai multă, cu atât mai bine, pentru că apa ajută la eliminarea prin urină a zahărului în exces. Cel puțin două pahare cu apă, unul după altul. Iar menținerea unei bune hidratări a organismului, în general, în afara unor astfel de momente critice, este importantă în gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

O modalitate rapidă de a reduce glicemia este EFORTUL FIZIC.
În timpul acestuia inima va pompa mai mult sânge iar organismul va avea nevoie de mai multă glucoză și astfel ea va fi mai repede consumată. Exact ca și în cazul hidratării, mișcarea este importantă tot timpul, nu numai într-un episod de hiperglicemie, tocmai pentru a menține valoarea acesteia la un nivel bun.

7 recomandări:

Gestionarea aportului de carbohidrați
A gestiona aportul de carbohidrați nu înseamnă a-i elimina complet. Nu trebuie să fii atât de radical, să te duci în extrema cealaltă. Trebuie să știi exact cantitatea de carbohidrați care îți este permisă, să înveți sa o calculezi și să o respecți. Și să îți monitorizezi valoarea glicemiei prin măsurători.

Consumul de alimente care conțin fibre
Fibrele încetinesc digestia carbohidraților și absorbția zahărului, favorizând astfel o creștere mai lentă și graduală a nivelului de zahăr din sânge.

Alegerea alimentelor cu un indice glicemic scăzut
Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt cele sub 55.
Exemple de alimente cu indice glicemic de la moderat la scazut: scăzut la moderat: grâu bulgur, orz, ovăz, iaurt grecesc, fasole, linte, paste făinoase integrale și legume fără amidon.

Consumul de alimente bogate în probiotice
Cercetările arată că aportul de probiotice poate scădea glicemia, hemoglobina glicată și rezistența la insulină la persoanele cu diabet de tip 2.

Consumul de alimente bogate în crom și magneziu
Alimente bogate în crom: carne, produse din cereale integrale, fructe, legume și nuci. Alimente bogate în magneziu: legumele cu frunze verzi, dovleacul și semințele lui, fasolea, cerealele integrale, tonul, ciocolata neagră, bananele și avocado.

Gestionarea nivelului de stres
Da, stresul poate afecta nivelul de zahăr din sânge, și asta pentru ca atunci când ești stresat corpul secretă doi hormoni (glucagon și cortizol) care determină creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Bagă nănică, mămică!
Obiceiurile proaste de somn și lipsa de odihnă afecteaza nivelul de zahăr din sânge și sensibilitatea la insulină, crescând riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Apoi cresc pofta de mâncare și favorizează creșterea în greutate.


Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
Instagram: https://www.instagram.com/pacientul2.0/
TikTok: https://www.tiktok.com/@_pacientul2.0
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

00:00 – 00:34 Ce afli din acest video
00:34 – 02:56 Când este Hiperglicemie?
02:56 – 03:31 Glicemie prea Mică. Urmări grave
03:31 – 04:00 Cum recunoști Glicemia Mare. 3 Metode s-o scazi RAPID.
04:00 – 04:29 Atenție la Medicație
04:29 – 04:50 Bea APĂ imediat!
04:50 – 05:45 Fă niște efort fizic
05:45 – 06:03 Cum menții glicemia NORMALĂ
06:03 – 06:38 Câți Carbohidrați mănânci?
06:38 – 08:45 Consumul de FIBRE. Indice glicemic scăzut. Cum ajută?
08:45 – 09:14 Alimente cu PROBIOTICE
09:14 – 09:54 Mânăncă alimente cu Magneziu și Crom
09:54 – 10:04 Cum te afectează STRESUL. Trebuie gestionat!
10:04 – 10:45 Bagă somnic destul

#sanatate #romania #diabet

20 comentarios

  1. Mihaela P.

    Soțul meu tocmai a " descoperit " ca are diabet in urma unui test de sânge. La analiza de sânge ia ieșit 435 glicemia. Sa dus imediat la un diabetolog. Ia dat tratament medicamentos și ia spus sa elimine total zahărul, pastele, mierea și botezul. Nu ia spus ca trebuie sa mănânce o anumită cantitate. După două zile ia scăzut la 215 .După 3 zile a fost 300.Doctorul a spus ca intre o lună îi va scade glicemia dar vrea sa o reducă treptat.

  2. Marinela Apetri

    Eu am rămas însărcinată cu fetița care în sarcinã am avut diabet gestițional ma pus la dietă dar nu am făcut față apoi am ajuns la insulinã
    Care știe să îmi spună dacă în viitor se poate ajunge să am probleme cu diabetul.?

  3. John Smith

    Eu o tin jos f simplu, cu insulina desi diabetul meu e la inceput, e cel mai bun tratament si cel mai curat in sens de efecte secundare. Si iau si Metformin, ca ce face una nu face cealalta.

    Ii bag doza de corectie socotind ca o unitate de insulina scade glicemia cu 30-50 unitati, si in maxim 40-60 minute gata treaba.
    Daca am 200 bag 2 unitati de insulina rapida si o dau jos la 100-120 adica sub 130 cum e regula la diabetici dimineata.

    Daca vad ca dupa 2 ore iar sare la 200, si dimineata si intre mese e asa, ii dam cu insulina lenta si atunci o sa fie f buna mereu intre mese si dimineata.

  4. Gabriel antonie A

    Multumim,sarutmina,dar lasati maimutarelile,va sta mai bn

  5. Dan Carlea

    PT scaderea rapida cu adevarat: afine, ceai de papadie, fasole verde.

  6. Mărioara Paraschiv

    Felicitării PT Explicații și Mulțumirii Apreciate❤️❤️❤️

  7. Flori Andritoiu

    Mulțumim foarte mult pentru sfaturi și eu sunt o diabetica pe insulină din 2003 la mine scade și pe caz emoțional, îmi sunteți tare dragă, mulțumesc mult.

  8. Gheorghita Iovan

    Doamna Laura multumim ptr sfaturile bune.dar va intreb( de fapt am mai intrebat) ; fasolea boabe si dovleacul sant recomandate? ptr ca eu cind mananc o portie de ciorba de fasole sau doua trei linguri de dovleac copt, glicemia mea o ia razna.poate corpul meu este defect. va rog cand puteti sa mi dati un raspuns.multumesc anticipat

  9. Lidia Szatmari

    Ești MINUNATĂ DRAGA MEA te urmăresc cu mult drag și interes FELICITĂRII MAXIME! 💋💋

  10. Liviu Lado

    Care este cel mai bun aparat pentru testarea glicemiei ?

  11. Violeta Maria Lucia

    Mulțumesc mult pentru informații sunteți minunata. Domne ajutați.

  12. Toth Raymond

    Mama mea a fost operata de cancer pancreatic acum a trecut pe insulina are diabet tip 2 de o luna si ceva nu mai poate dormi noaptea doarme doar o ora pe noapte are dureri de cap si ameteli. Doctori din Belgia iau dat doua mode de insulina una rapida si insulina normala. Dar noi locuim in Olanda iar cand am venit aici doctorul diabetist ia intrerupt insulina rapida dar in schimb ia marit doza la insulina aceea normal. Problema este ca noaptea cred ca urca glicemia si nu poate dormi. Nici nu stiu unde si la ce doctori sa mai merg in Olanda zic un in Belgia altceva nu mai inteleg nimic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *